Emlékmackó

 

A tengerentúlon régi hagyománya van a Memory Blanket-nek, azaz emléktakarónak, mely szeretteink kedvenc ruhadarabjaiból varrt takaró. Jómagam az Édesek és mostohák című filmben találkoztam vele először. Ehhez hasonló kedves ötlet a Memory Bear, azaz emlékmackó. Sokan őrizzük a szekrény mélyén gyerekeink kedvenc rugiját. Mennyivel kedvesebb, ha egy kis macit varrunk belőle, melynek látványa nap mint nap örömmel tölt el.

Az emlékmaci főleg gyerekek rugdalózójából, takarójából, hálózsákjából készül. Egyre ismertebb itthon is, magam is szívesen készítem.
56-os méretű hosszú ujjú rugdalózóból már elkészíthető ez a kb. 17 cm ülőmagasságú kedves figura. Plüss, pamutjersey, frottír, flanell a legmegfelelőbb anyag e célra.
Az emlékmackó ára 6500 Ft.

Emlékmackóm a Praktika magazin 2021. májusi számában is megjelent, valamint egy on- line cikk is készült róla a ReAd blog oldalán.

A macivarrást egy budapesti tanfolyam keretén belül meg is tanulhatod, így akár saját magad készíthetsz egy emlékmackót a gyerkőc rugijából. Bővebb információ Baba varró tanfolyam oldalon.

A használati utasítás itt található.